Preturam po džepovima sve one slatke trenutke doživljene do sad. Još uvek ih je gomila u tvom vlasništvu. Šetaju misli svuda po malo i dalje često došetaju do tebe, makar na kratko.

Fale mi ti naši dani kada je sve bilo jednostavno, kada mi je za osmeh bio potreban samo tvoj osmeh. Svaki novi dan života komlikuje misli u ovoj ludoj glavi. Što više razmišljam i razlažem osećanja, to mi manje osećanja ostaje. I kad utonem u novi zagrljaj, fali mi onaj osećaj sigurnosti koji je ostao u tvom zagrljaju. Fali mi onaj osećaj da imam te i imaš me.

Ti me bar poznaješ. Znaš da nikad nisam znala igrati sa rezervom. Znaš da nikad nisam umela nositi masku. Ne plivam u ovim rekama današnjice. I kada se umorim najrađe bih opet utonula u onu našu bajku.

Nekad su misli tako lako se preslikavale sa tuđim mislima. Ponekad kao da igram "školice", skakućem sa broja na broj, trudeći se da ne zakačim liniju.

Znaš, ne igraju mi isti leptirići u stomaku u ovom zagrljaju. Bojim se da one leptiriće niko više neće znati pokrenuti i mirim se sa tim.

Prepustim se vetru, jednom ću znati da ne mislim na tebe. Jednom ću znati sa drugim trajati. Jednom su mi rekli da osobe poput mene nikad ne nađu mir i da ceo život jure neku svoju iluziju. Da li si iluzija?!

Kada se tiho poklope kazaljke u mom srcu - ti si još uvek moja prva misao. Više ne znam da li su ti naši trenutci bili tako veliki ili ih moja glava veliča, i ovo vreme između nas.

U poslednje vreme u ćutanju nalazim mir. Znam da ne možeš da me zamisliš da ćutim, ali eto i ljudi se izgleda menjaju. Ćutim, sanjarim, ne ništa veliko, ne nikog posebno, čak ni tebe. Jednostavno uživam u zvukovima dana, u mirisu vetra, u svojim mislima. Sve jače mis e javlja želja za odlaskom nekud daleko. Znam i gde i ako odem, idem sama. Jednom za uvek da pokidam lance prošlosti, ponesem samo najlepše uspomene i počnem iz početka svoju bajku.

Sakriću sve svoje strahove na starom mestu u zemlji kouja više nepostoji. 

Ne vredi nositi krila kao ukras. Ne vredi leteti uz vetar. Znaj da se i pad broji kao let. Poslušaj iskusnog letača ili iskusnog "padača".

Ne odustajem. Ako negde postoji zemlja Nedođija, naći ću je.

Nesmem dozvolliti da mi krune srce oni koji ga nikad nisu umeli udomiti.

Sad dubok uzdah i neka mi patuljci pokažu put.

Jednom ću osvanuti u drugačijem zagljaju i neću pomisliti na tebe i leptiri će ponovo igrati. Jednom ...